جلسه علنی امروز پارلمان با متن و حاشیههای همراه بود که در این میان میزان حقوق مدیران شستا توسط وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی از تریبون بهارستان اعلام شد.
به گزارش مشرق، جلسه علنی امروز (سهشنبه،9شهریور ) مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور 195 نفر از نمایندگان رأس ساعت 8 و 10 دقیقه آغاز به کار کرد.
امیرحسین قاضیزاده عضو هیئت رییسه مجلس، دستور کار جلسه امروز را قرائت کرد که بدین شرح بود:
1-گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد: لایحه موافقتنامه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامههای نیس و لوکارنو
2 -انتخاب دونفر از اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان به معرفی کمیسیون بهداشت و درمان و انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالینظامپزشکی (در اجرای بند (ب) ماده 8 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 25/1/1383)
3 - انتخاب دونفر از اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان به معرفی کمیسیون بهداشت و درمان و انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالینظامپزشکی (در اجرای بند (ب) ماده 8 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 25/1/1383)
4- انتخاب یک نفر از نمایندگان استان با انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر به پیشنهاد مجمع استان در کمیته هماهنگی اشتغال استانها (در اجرای بند(15) ماده (4) قانون تشکیل شورای عالی اشتغال مصوب 1/6/1377)
5- گزارش کمیسیون انرژی در مورد: لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان در زمینه ساخت و بهره برداری از نیروگاههای برق آبی مارازاد و اردوباد
6- گزارش کمیسیون عمران در مورد: لایحه موافقتنامه حمل و نقل بین المللی مسافر و کالا از طریق جاده بین دولتجمهوریاسلامیایران و دولتجمهوریقزاقستان.
7- سؤال جناب آقای نادر قاضی پور نماینده محترم ارومیه از وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
مجلس با پیوستن ایران به موافقتنامههای "نیس و لوکارنو" موافقت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامههای نیس و لوکارنو را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت این لایحه را با 155 رای موافق، 16 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در صحن علنی تصویب و با پیوستن ایران به موافقتنامههای نیس و لوکارنو موافقت کردند.
بهارستاننشینان با تصویب ماده واحده لایحه مذکور، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه دادند به موافقتنامه نیس درباره طبقهبندی بینالمللی کالاها و خدمات برای اهداف ثبت علائم مشتمل بر 14 ماده و موافقتنامه لوکارنو درباره ایجاد طبقهبندی بینالمللی برای طرحهای صنعتی مشتمل بر 15 ماده به شرح پیوست ملحق گردد و اسناد الحاق را نزد امین اسناد موافقتنامههای تودیع کند.
وکلای ملت همچنین در تبصره یک ماده واحده این لایحه، دولت را موظف کردند تمامی اصلاحیههای موضوع ماده 8 موافقتنامه نیس و ماده 8 موافقتنامه لوکارنو را در مهلت مناسب و پیش از انقضای مهلتهای مورد نظر در مواد یاد شده طبق اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی به مجلس اعلام کند چنانچه مجلس اصلاحیه را تصویب نکند دولت موظف است مراتب عدم پذیرش اصلاحیه را ظرف مهلت مقرر در موافقتنامههای یاد شده به امین اسناد اعلام کند.
نمایندگان مجلس در تبصره دو ماده واحده مقرر کردند رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه بازنگری در اجرای ماده 11 موافقتنامه نیس و ماده 11 موافقتنامه لوکارنو الزامی است.
طرح شفافیت حقوقهای نجومی سریعتر تعیین تکلیف شود
محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس طی تذکری اظهار کرد: حدود یک ماه پیش یک فوریت طرح شفافیت حقوقهای نجومی و طرح اصلاح آئیننامه داخلی مجلس در صحن علنی به تصویب رسید. پس از تصویب فوریت طرح شفافیت حقوقهای نجومی، این طرح به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شده بود و از این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 ارجاع شد اما یک ماه از تصویب یک فوریت این طرح میگذرد و هنوز تکلیف آن مشخص نشده است.
این نماینده مجلس بدر ادامه تذکر خود به طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تعداد اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به حدنصاب 19 نفر نرسیده است، خواستار اصلاح آییننامه داخلی مجلس شدیم که طرح یک فوریتی آن در صحن علنی تصویب شد، اما آن طرح هم با گذشت یک ماه از تصویب آن هنوز در دستورکار قرار نگرفته است.
انتقاد یک نماینده مجلس از انعقاد قرارداد نفتی با شرکت "توتال"
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر در مجلس در تذکر و اخطاری با استناد به اصل 81 قانون اساسی و ماده 24 آئیننامه داخلی مجلس، گفت: علیرغم اینکه هنوز نتیجه بررسی قراردادهای نفتی از سوی هیئت تطبیق مصوبات دولت اعلام نشده، شاهد فضاسازی در راستای حل شدن مشکلات قراردادهای نفتی هستیم.
وی ادامه داد: مصاحبهها در رسانهها حاکی از آن است که دولت در حال بستن قرارداد با چند شرکت است، علیرغم اینکه ما هیچ اطلاعی از اصلاح 15 محوری ایراداتی که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده، نداریم. لذا جای سوال اینجاست که به چه دلیل جلسات توجیهی برگزار میشود در حالی که هنوز چیزی مصوب نشده است.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس با انتقاد از مطرح شدن شرکتهای بدنامی چون توتال برای بستن قراردادهای نفتی گفت: چرا باید با شرکتهایی مانند توتال که سابقه دادن رشوه و فساد در کارنامهاش است ، قرارداد بسته شود.
وی تصریح کرد: چرا باید قراردادی بسته شود که حدود 8 میلیارد دلار از جیب ملت ایران بدون دلیل برداشته میشود؛ این توجیهی ندارد.
حاجی دلیگانی ادامه داد: چرا بستن قرارداد با شرکتهای ایرانی که میخواهند طرف قرارداد بشوند، پذیرفته نمیشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: علیرغم اینکه رئیس جمهور دستور داده، قراردادها بر روی میادین مشترک با طرفهای قرارداد بحث شود، مسئولان سراغ میادینی در موارد خاص در داخل کشور رفتهاند و میخواهند با طرفهای خارجی بر روی آنها قرارداد ببندند.
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس نیز که ریاست جلسه علنی امروز را برعهده داشت، در پاسخ به اخطار حاجی دلیگانی گفت: این مصوبه دولت در هیئت تطبیق مصوبات بررسی میشود و اگر آن مصوبات با ملاحظات رهبری همخوانی نداشته باشد، تصویب نمیشود. ما هم نتیجه این بررسیها را اعلام میکنیم.
مصوبات کمیسیون قضایی مجلس قابل طرح در صحن علنی نیست
محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلسدر تذکری با استناد به ماده 42 آئیننامه داخلی مجلس گفت: براساس این ماده از آئیننامه اعضای هر کمیسیون حداقل باید 19 نفر و حداقل 21 نفر باشد و وقتی کمیسیونی به حدنصاب نمیرسد، گزارش و اقداماتش قابل طرح در صحن علنی نیست.
وی ادامه داد: با توجه به حدنصاب نرسیدن تعداد اعضای برخی کمیسیونها، هیئت رئیسه در چند جلسه گذشته با بررسی طرحهایی از این کمیسیونها در صحن علنی کار خلاف انجام داده که نباید تکرار شود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: تا زمانی که آئیننامه داخلی مجلس اصلاح نشود، جلسات و اقدامات این کمیسیون غیررسمی است و اقداماتش و طرحهای مصوب در این کمیسیون نباید در صحن علنی مطرح شود.
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت، در پاسخ به این تدکر گفت: حق با شماست اما طبق همان ماده 24 آییننامه بررسی و حل و فصل اختلافات در کمیسیونها و اتخاذ تصمیمات در اختیار هیئت رئیسه است.
وی ادامه داد: به طور مثال ما 40 نفر حقوقدان در مجلس داریم، اما تعداد کمی حاضر به حضور در کمیسیون قضایی و حقوقی شدند. هیئت رئیسه در حال بررسی اصلاح آ ئیننامه داخلی مجلس است تا این مشکل را حل کند.
جمعی از اهالی یک روستا مقابل مجلس تجمع کردند
جمعی از اهالی روستای کمندان شهرستان ازنا در استان لرستان در اعتراض به عدم تکیمل ساخت سد مخزنی در این منطقه در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
در این تجمع اهالی روستای کمندان شهرستان ازنا پلاکاردی در مقابل درب وروری مجلس نصب کرده بودند که بر روی آن نوشته شده بود:
«13 سال از آغاز ساخت سد مخزنی کمندان ازنا گذشته است و 13 سال بلاتکلیفی مردم در کسب و کار و ممانعت از ساخت و ساز مسکن برای جوانان متأهل روستا به همراه داشته است.
در طول این سالها مردم منطقه از هرگونه وام یا خدمات دولتی با داشتن 1000 نفر جمعیت محروم بودهاند و اراضی دیم نیز از سوی سازمان منابع طبیعی تصرف گردیده است که نتیجه آن بایر ماندن زمینها و بیکاری کشاورزان را به همراه داشته است، خواهان رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند».
همچنین آموزشیاران نهضت سواد آموزی و معلمان حقالتدریس نیز برای چندمین بار در هفتههای گذشته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.
ناظرین مجلس در شورای عالی نظام پزشکی مشخص شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه قوه مقننه دو نماینده مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی نظام پزشکی را انتخاب کردند.
براین اساس احمد همتی نماینده مردم مشکینشهر با 151 رأی و همایون یوسفی نماینده اهواز در مجلس با 149 رأی از مجموع 177 رای مأخوذه به عنوان دو عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شدند.
توضیحات قاضیپور درباره درگیری با یک خبرنگار
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس در تذکر آئیننامهای به برخورد خود با یکی از خبرنگاران در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس اشاره کرد و گفت: بنده به واسطه پیگیریهای مستمر مسائل و مشکلات مردم، روز یکشنبه بعد از کار روزانه و صحن علنی راهی دفتر خودم برای دیدارهای مردمی بودم که چند خبرنگار محترم در بین راه پرسشهایی مطرح کردند و من هم پاسخ آنها را دادم.
وی تصریح کرد: یکی از خبرنگاران با سماجت سوال بدی را مطرح کرد که من سعی کردم با شوخی، عکسالعمل نشان دهم تا با سرعت به ملاقات مردمی برسم که ناخوشایند بود. در واقع مثل تراکتور از هرچه سر راهم بود، رد شدم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من همواره مشکلات اصحاب رسانه و خبرنگاران را مانند مسکن، وام و بیمه آنها را پیگیری کرده و میکنم زیرا معتقد به گردش آزاد اطلاعات و تلاش خبرنگاران در این عرصه هستم و از دوستان مجلس که در این زمینه به من لطف کردند، کمال تشکر را دارم.
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: اتفاقی که افتاد ناخوشایند بود اما باید سعی شود هم شأن نماینده و هم شأن خبرنگاران رعایت شود.
مخالفت مجلس با فوریت طرح اصلاح قوانین انتخابات مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه یک فوریت طرح اصلاح موادی از قوانین مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار دادند و با 113 رای موافق، 61 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 235 رای ماخوذه با بررسی فوری آن مخالفت کردند.
براساس این گزارش طرح اصلاح مادی از قوانین مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت عادی در صحن علنی مجلس بررسی میشود.
لایحه معاهده معاضدت قضایی بین ایران و چین تصویب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه معاهده معاضدت قضایی در موضوعات مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را بررسی کردند و این لایحه را با 151 رای موافق، 12 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس تصویب کردند.
براساس مصوبه مجلس در ماده واحده این لایحه مقرر شد معاهده معاضدت قضایی در موضوعات مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین مشتمل بر یک مقدمه و 33 ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
وکلای ملت در تبصره این ماده واحده نیز مصوب کردند که در اجرای مواد 32 و 33 این موافقتنامه به ترتیب رعایت اصول 139 و 77 و 125 قانون اساسی الزامی است.
پزشکیان درگذشت مادر نماینده کرج در مجلس را تسلیت گفت
مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی طی سخنانی درگذشت محمدجواد کولیوند نماینده مردم کرج و رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس را تسلیت گفت.
حقوق مدیران "شستا" 13 میلیون تومان است/کسی حقوق نجومی نگرفته
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس در خصوص انتصاب مدیران بیکفایت در شرکتهای شستا و بازنشستگی اظهار کرد: قضاوت درباره این شرکتها باید براساس شاخص صورت بگیرد، شاخصهایی که توضیح میدهد در این امر موفق بودیم یا خیر.
وی با بیان اینکه یکی از شاخصها حفظ استقلال صندوقها کار سالم و مبارزه با فساد است، گفت: شاخص بعدی کارآمدی صندوقها و بهرهوری مناسب از سرمایههای موجود است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره سودآوری صندوقها اظهار کرد: درباره این شاخص باید چند اصل را در نظر بگیریم و باید این صندوقها را با بخش خصوصی مشابه مقایسه کنیم. باید شرایط اقتصادی مدنظر قرار بگیرد و ببینیم کدام شاکله کشور آمادگی رونق داشته و صندوقها را با آن ارزیابی کنیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه مهمترین آسیبهای صندوق بازنشستگی عدم استقلال آنها بود، گفت: حفظ این استقلال کار دشواری بود و به عنوان یک شاخصبرتر میگویم که امروز صندوقهای بازنشستگی حیاط خلوت هیچ کس نیست و من حتی از اختیارات قانونیام در این زمینه صرفنظر کرد.
وی با بیان اینکه ما همه تلاشمان بر این بوده که مدیران ما مدیران لایقی باشند و جزئینگری نکنیم، گفت: هرگاه از اشکالی مطلع شدیم فورا آن مدیر را تعویض کردیم و به مراجع قانونی معرفی کردیم. بنای ما براساس شایستهسالاری است و بهترین افراد را از دل سازمان تامین اجتماعی با بالاترین منصبهای صندوقهای بازنشستگی رساندیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود:ما در این جهت افرادی را به کار گرفتیم که فکر کنند کارگران،کارفرما هستند و تلاش کردیم کار خادم و مخدوم عوض نشود.
ربیعی در بخش دوم پاسخهای خود به سؤال نماینده ارومیه با بیان اینکه بنای ما از ابتدا بر حقوقهای نجومی نبوده است و در هیئت مدیره شستا کسی حقوق نجومی نگرفته، گفت: این افراد نسبت به بخش خصوصی چیز خاصی نمیگیرند و در بهترین حالت دریافتی آنها 13 میلیون تومان است.
وی درباره پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی گفت: من متهم پرونده تحقیق و تفحص شدم و این مسئله در حال پیگیری است اما من نمیتوانم حکم قضایی بدهم. خود ما در این مسئله متهم شدیم و مطمئن باشید که از حقوق کارگر و بازنشسته عقبنشینی نمیکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان افزود: ما هر جا اطلاعی از تخلفات پیدا کردیم، برخورد شد و مشی ما بر این بوده است که با فساد مبارزه کنیم.
انتقاد نماینده تربتجام از رئیسجمهور/ روحانی به وعده انتخاباتی خود عمل کند
جلیل رحیمی نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود طی سخنانی، اظهار کرد: منطقه خاورمیانه را خشونت، ترور و نابودی در برگرفته است. منابع جهان اسلام در حال نابودی است. اگرچه کشور عزیز ما با لطف پروردگار و رهبری داعیانه مقام معظم رهبری و تدبیر دولتمردان و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح، آرام و در صلح است، اما خاورمیانه امروز تشنه دموکراسی، احترام به حقوق مردم و سرنوشت ملتها است تا آرامش و امنیت را بازیابی کند.
وی افزود: مشکل اساسی خاورمیانه فقدان دموکراسی است. اگر در خاورمیانه دموکراسی بود، در هیچ کشوری آتش جنگ، خشونت، برادرکشی و فتنه نبود و الان هیچ انسانی جرائت انزجار از آنها ندارد.
نماینده مردم تربتجام در مجلس همچنین تصریح کرد: ما برای آن که به سند چشم انداز 20 ساله و سند ایران 1404 برسیم و اهداف آرمانی انقلاب را تامین کنیم، نیازمند اجماع داخلی و سازگاری بینالملی هستیم. اجماع داخلی باید اجماعی از همه فرقهها، گروهها و تفکرات سیاسی و بر پایه رعایت اهداف، منافع و ارزشهای والای انقلاب اسلامی که حاصل خون 200 هزار شهید در این سرزمین است، باشد.
رحیمی در ادامه نطق خود با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه تربتجام گفت: حوزه اینجانب مشکلات عدیدهای دارد که از دولت تقاضای تشکیل منطقه آزاد تجاری تایباد را دارم. دروازه صادرات ایران به افغانستان و هند در حال حاضر مسدود شده است. امروز باید این منطقه تبدیل به تجارت آزاد شود تا از منافع ان کل خراسان و کشور بهرهبرداری کنند.
وی در ادامه گفت: درخواست افزایش تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه خویش را از مجلس محترم دارم و خواهشمندم به حق تاریخی و قانونی این مردم منظقه احترام بگذارید. تبدیل بخش تاریخی و کهن و محروم زورآباد و صالح آباد را به شهرستان خواستارم تا بتوانیم بخش عظیمی از محرومیتهای این منطقه را رفع کنیم.
نماینده مردم تربتجام در پایان عنوان کرد: تعطیلی بخش صنعت و دامداری در منطقه به مردم آسیب زده و خواست و توجه بیشتر به این بخش را داریم. از رئیس جمهور سوال میکنم معاونت اقوام و مذاهبی که قول و وعده آن را انتخابات دادید چه شد؟ چرا هنوز تشکیل نشده است تا تمام همه ایرانیان از همه اقوام و قومیتها در کنار هم جمع شوند.
حقوقهای نجومی مدیران "شستا" به بیتالمال برنگشت/ شرکتهای بازنشستگی زیانده هستند
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی در سوالی از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بیلیاقتی مدیران انتصابی صندوقهای شستا و بازنشستگی گفت: چرا این دو شرکت شستا و بازنشستگی زیانده و متضرر هستند.
وی با اشاره به اهمیت شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی و نقش بین نسلی آنها، از وجود کاستیها و نقایص مدیریتی حاکم بر آن که هر از چندگاهی دامنگیر این شرکت و صاحبان اصلی آن میشود، سخن گفت.
نماینده مردم ارومیه در مجلس در مورد شرکت آپاداناسرام از شرکتهای تحت پوشش شرکت سرمایهگذاری آتی صبا تصریح کرد: این شرکت وابسته به سازمان بازنشستگی کشوری در حال حاضر با بزرگترین خط تولید کاشی کشور و آسیا زیانده شده که نمونهای دیگر از فعالیتهای اقتصادی مجموعههای تحت اشراف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که باید وزیر در این باره توضیح بدهد.
قاضیپور در سوال دیگری از ربیعی در رابطه با حقوقهای نجومی مدیران شرکت شستا بیان کرد: تا به حال چه برخوردی با این مدیران داشتهاید؟ و چند نفر را به مراجع قضایی معرفی کردهاید و چقدر از این اموال بیتالمال برگرداندهاید؟
وی درباره اهدای کارتهای هدیه پرداختی در سال 91 و 92 گفت: چرا پول این کارتها برنگشته و وامهای بیحساب و کتاب پرداخت شده به مدیران صندوق، پس گرفته نمیشود؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس درباره بیمه کارگران ساختمانی و فرشبافان نیز گفت: به جای اینکه حقوقهای نجومی پرداخت کنید، از تعطیلی بیمه این اقشار جلوگیری میکردید.
قاضی پور با اشاره به بیقانونی پتروشیمی امیرکبیر بیان کرد: وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی! چرا محصولات پتروشیمی امیرکبیر خارج از بورس فروخته شد و با آن برخورد نکردید و حتی نگفتید سود آن چقدر است.
قاضیپور از توضیحات ربیعی درباره انتصابات "شستا" قانع شد
نامه خبرنگاران به لاریجانی درباره رفتار نماینده ارومیه
جمعی از خبرنگاران در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار برخورد هیئترئیسه پارلمان با رفتار نماینده ارومیه در مواجهه با یک خبرنگار شدند.
برپایه این گزارش در روزهای گذشته خبری مبنی بر برخورد فیزیکی نادر قاضیپور نماینده مجلس از حوزه انتخابیه ارومیه با خبرنگار پارلمانی روزنامه «ایران» منتشر شد که واکنشهایی را در پی داشت.
در نامه این گروه از خبرنگاران آمده است: بی گمان اهانت و برخورد فیزیکی از سوی هر سیاستمدار و مسئولی، از هر گرایش سیاسی، در مواجهه با هر خبرنگاری، از هر روزنامه و رسانهای محکوم است و ما امضاکنندگان این نامه، ضمن محکومیت شدید این اتفاق، از جناب عالی میخواهیم با رسیدگی دقیق و سریع این بی احترامی عظیم به ساحت خبرنگاری در «خانه ملت» را، پیگیری نمایید.
برپایه این گزارش، نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکر آئیننامهای به برخورد خود با یکی از خبرنگاران در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس اشاره کرد و گفت: بنده به واسطه پیگیریهای مستمر مسائل و مشکلات مردم، روز یکشنبه بعد از کار روزانه و صحن علنی راهی دفتر خودم برای دیدارهای مردمی بودم که چند خبرنگار محترم در بین راه پرسشهایی مطرح کردند و من هم پاسخ آنها را دادم.
وی تصریح کرد: یکی از خبرنگاران با سماجت سوال بدی را مطرح کرد که من سعی کردم با شوخی، عکسالعمل نشان دهم تا با سرعت به ملاقات مردمی برسم که ناخوشایند بود. در واقع مثل تراکتور از هرچه سر راهم بود، رد شدم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من همواره مشکلات اصحاب رسانه و خبرنگاران را مانند مسکن، وام و بیمه آنها را پیگیری کرده و میکنم زیرا معتقد به گردش آزاد اطلاعات و تلاش خبرنگاران در این عرصه هستم و از دوستان مجلس که در این زمینه به من لطف کردند، کمال تشکر را دارم.
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: اتفاقی که افتاد ناخوشایند بود اما باید سعی شود هم شأن نماینده و هم شأن خبرنگاران رعایت شود.
تصویب فوریت طرح استفساریه ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح استفساریه قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را مورد بررسی قرار دادند.
بهارستاننشینان پس از استماع سخنان موافق و مخالف یک فوریت این طرح، در نهایت آن را با 131 رای موافق، 35 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رساندند.
دغدغههای 15 گانه رهبری در قراردادهای نفتی باید فصلالخطاب باشد
حجتالاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، اظهار کرد: در شرایطی که اکثر کشورهای منطقه به واسطه شیطنتهای امریکاییها با بحرانها مواجه هستند، کشور ما در اوج امنیت و آسایش با روحیه استکبارستیزی حرکت خود را به سرعت ادامه داده و همه نقشههای غیر انسانی دولت امریکا را نقش بر آب کرده است.
وی افزود: امریکا که از ابتدای انقلاب تاکنون هرروز به یک بهانه و با یک ابزار علیه ملت ایران توطئهای جدید طراحی میکند، امروز باید با بدعهدی غیرقابل انکار در موضوع برجام، بی منطقی خود را به جهانیان اعلام کرد.
"اگرچه بحث هستهای با تدابیر رهبر معظم انقلاب و تلاش دولتمردان نظام موجب اثبات منطق قابل دفاع ایران در سیاست خارجی شد، اما شیطنت، دروغپردازی و تهدید بیمنطقی دولت امریکا نشان داد که به فرموده ولی امر مسلمین، امریکاییها قابل اعتماد نیستند".
نماینده مردم ملایر در مجلس تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی باید با حفظ عزت کشور، دست اجانب را از زیرساختهای توسعهای کشور کوتاه کند. امروز زمان پاسخ دادن به این سوال است که چرا ظرفیتهای پیدا و پنهان کشور جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در سقف مورد انتظار بکار گرفته نمیشود؟
حجتالاسلام آزادیخواه افزود: اگر در اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخلی یک اصل است، چرا ما باید در کشورمان شاهد واردات اقلام غیر ضروری باشیم؟ فلسفه این کار فقط به نوا رسیدن عدهای فرصت طلب در جامعه است.
وی در ادامه گفت: حدود 30درصد جمعیت کشور ما را روستائیان عزیز تشکیل میدهند، پایههای اساسی اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است. سوال من از دولتمردان این است که آیا این مهم اجرا شده است یا خیر؟ آیا زمینهای برای روستائیان فراهم کردید؟ آیا حاشیه نشینی شهری طبق اعتراف وزرای دولت حدود 11 میلیون نفر است، متاثر از روستایی نشینان نیست؟ قریب به 50 روستای شهرستان ملایر امروز با مشکلات جدی روبرو هستند و رنج میبرند.
آزادیخواه افزود: در شرایطی که گزارش رسمی مرکز آمار ایران سهم اشتغال از بخش صنعت را حدود 34 درصد نشان میدهد، به فرموده رهبری معظم معدن در اقتصاد ایران جای نفت را میتواند بگیرد. از وزیر صنعت تقاضا داریم این موضوع را جدی گرفته و اهتمام لازم ورزد.
نماینده مردم ملایر با خطاب قراردادن روحانی، گفت: از دولت انتظار است بدون کمترین نگاه سیاسی با حقوقهای غیر متعارف و نجومی با خائنان بیتالمال برخورد قاطع کند. این سزاوار مردم ایران نیست که میلیونها جوان تحصیلکرده در جستجوی کار با حداقل درآمد هستند، عدهای از مدعیان دروغین خدمت حقوقهای چند ده میلیونی از بیتالمال مطالبه کنند.
وی افزود: هیچ میدانید یک ماه حقوق از یکنفر از این مدیران با درآمد یکسال از چندین خانواده مظلوم حاشیه شهر است؟
نماینده ملایر در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باتوجه به جلسه غیر علنی هفته گذشته لازم میدانم به رئیس جمهور و وزیر نفت یادآور شوم، دغدغههای 15 گانه رهبری معظم انقلاب را در قراردادهای نفتی فصلالخطاب قرار دهند و پای شرکتهای بیگانه به میادین نفتی ما را کوتاه کنند.
حقانیت ایران در جریان مذاکرات هستهای به دنیا اثبات شد
سلام امینی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در سخنانی ابراز امیداری کرد که برجام به فرجام نهایی برسد.
وی با بیان اینکه در فرایند مذاکرات هستهای حقانیت نظام اسلامی در مقابل طراحان و معماران جنگ افروز دنیا به اثبات رسید، گفت: قدرت دیپلماسی ایران در مقابل چانه زنان کهنه کار بینالمللی نه تنها کم نیاورد بلکه در شرایط نابرابر در مقابل 1+5 خود را بالاتر نشان داد، که جای تشکر دارد.
نماینده مردم ایلام در مجلس بر همین اساس افزود: اگر غربیها به تعهدات و توافقات خود عمل نکنند، فرمایش اخیر مقام معظم رهبری با قوت تمام بر سر میز، خود نمایی میکند.
امینی ضمن گرامیداشت هفته دولت نیز تصریح کرد: از دولت محترم تقاضا دارم که پتانسیلهای استان ایلام را فعال کند همچنین از وزرا درخواست دارم به مشکلات حوزه انتخابیه اینجانب در زمینه بهداشت، نفت، و محیط زیست رسیدگی کنند.
لزوم حفظ مصالح نظام در قراردادهای نفتی/نقاط ضعف برنامه ششم باید برطرف شود
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در نشست علنی پارلمان باگرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان اظهار داشتند که یکی از مباحث نظارت مجلس بر خویش است، مجلس باید واقعاً در رأس امور باشد و حفظ این جایگاه بر عهده نمایندگان مردم در مجلس است.
وی افزود: قوانین باید متقن، باکیفیت، همه جانبه، بدون تعارض با قوانین دیگر و منطبق با سیاستهای بالادستی نظام جمهوری اسلامی و دربردارنده مسائل ملی باشد.
نماینده مردم رودسر در مجلس همچنین تصریح کرد: اولویت مجلس دهم عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و مجلس میتواند در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی فعالیت کند و در این زمینه باید از دولت مطالبه شود. حل مشکلاتی مانند رکود و بیکاری باید از طریق رونق تولید داخلی باشد.
عباسی با بیان اینکه بیشترین مراجعه مردم به نمایندگان در خصوص موضوع بیکاری و مخصوصاً بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی است، گفت: بسیاری از جوانان از خانوادههای محروم اقدام به تحصیل کردند و در حال حاضر منتظر فراهم شدن شرایط برای تبدیل علمشان به ثروت هستند، در این رابطه باید سوال کرد در زمینه اشتغالزایی چه کارهایی انجام شده است؟ ارزیابی 3 ماههای باید صورت بگیرد که مجلس در 3 ماه گذشته چه قوانینی در ارتباط با اقتصاد مقاومتی تصویب کرده است.
وی در ادامه افزود: باید سوال کرد دولت برای بالا بردن توانایی و مقاومسازی اقتصاد چه فعالیتهایی انجام و در رابطه با رفع مشکل رکود و گرانی و مصونسازی در برابر تحریمها چه اقداماتی صورت گرفته است.
عباسی گفت: مجلس باید در برابر جریانهای سیاسی معارض علیه انقلاب اسلامی موضع قاطع و شفاف داشته باشد. اخیراً جریان سیاسی منافقان دست به کار شده و در این شرایط، اقدام یکی از همکاران با قلمفرسایی چگونه ارزیابی میشود؟ مجلس در قبال این رفتار سیاسی چه واکنشی نشان میدهد؟
نماینده مردم رودسر در مجلس عنوان کرد: ما در برابر نظام، ملت، خون شهدا، مقام معظم رهبری و قانون اساسی سوگند یاد کردهایم و بایستی متعهد باشیم.
عباسی درباره برنامه ششم توسعه، گفت: علاوه بر نقاط قوت در برنامه ششم توسعه، نقاط ضعفی نیز وجود دارد که باید با تعامل رفع شود منتهی برخی از دوستان دولتی در ارتباط با ضعفها فرار رو به جلو دارند.
وی با بیان اینکه باید سیاستهای اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم مورد توجه قرار گیرد، افزود: باید نسبت برنامه ششم توسعه به برنامههای توسعه گذشته و همچنین انطباق آن با قوانین و آییننامه ها مشخص شود و اینکه آیا لایحه برنامه نباید به امضای رئیسجمهور برسد و از سوی دولت مصوبه ارائه شود؟
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس خطاب به وزیر نفت افزود: باید به سایت پشتیبانی نفت خزر (سردار جنگل رودسر) توجه شود و این نکته در نظر گرفته شود که از ظرفیت مخازن نفت و گاز در شمال کشور بهره برد و نباید فراموش کرد که کشورهای همسایه در حال استخراج از منابع هستند و این موضوع در سالهای اخیر به بهانه نبود تکنولوژی حفاری در عمق مسکوت مانده است.
عباسی در پایان افزود: باید در انعقاد قراردادهای خارجی مصالح نظام جمهوری اسلامی حفظ و همچنین زمینه استفاده از منابع نفت و گاز فراهم شود.
اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت کشور از مشکلات است
علی قربانی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، اظهار کرد: آنچه در درون کشور موجب آزردگی خاطر دلسوزان میهن میشود، اظهارنظرهای جانبدارانه و غیر تخصصی در حیطههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
وی به بدعهدیهای امریکا در برجام اشاره کرد و گفت: نخبگان و صاحب نظران دلسوز جامعه دستاوردهای دولت را کم نظیر دانسته و صبوری دولت را در مناسبات داخلی و خارجی تحسین میکنند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس خطاب به نمایندگان گفت: مجلس به عنوان خانه ملت و دولت به عنوان منتخب مردم بایستی به وحدت ملی کمک کرده و جامعه را به سمت آرامش، کار و تلاش سوق دهد و زمینه لازم را برای نهیب زدن قانونی به تفرقهزنان حوزههای مختلف فراهم سازد.
قربانی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری اقتصاد ریاضتی نبوده است، گفت: اقتصاد مقاومتی یک استراتژی خاص بود و تنها نسخه درمان و برونرفت کشورهای در حال گذار از مسیر توسعه است.
نماینده مردم بجنورد در مجلس به مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: برجام نشان داد که میتوان بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل به توافقی ارزشمند دست یافت.
قربانی با بیان اینکه برجام توانسته حقانیت مردم ایران را به اثبات برساند، تصریح کرد: اگر چالشی هم بر سر اجرای برجام است محصول بدعهدی طرف مقابل و لابیهای رژیم صهیونیستی است.
مطهری: کسی که پدرش را منافقین شهید کردند، از آنها دفاع میکند؟
سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تذکری با استناد به ماده 24 آئیننامه داخلی مجلس، خطاب به پزشکیان گفت: من شما را فردی منصف معتقد به نظام، انقلاب و ولایت میدانم.
وی ادامه داد: همه ما و ملت ایران در محضر مقام معظم رهبری بودیم که ایشان صراحتا اشاره داشتند که مجلس باید در مقابل جریانهای سیاسی معاند و ضدانقلاب موضعی قاطع، انقلابی و شفاف داشته باشد.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ملت ایران میداند که گروهک منافقین بیش از 17 هزار نفر از مردم ایران را به خاک و خون کشیدند که در میان آنها کاسب، معلم، کشاورز، رئیس جمهور، نخستوزیر و رئیس قوه قضائیه وجود داشتند.
نقوی حسینی تصریح کرد: هنوز از ایام سالگرد شهادت شهید رجایی و باهنر توسط ملعون منافقین نگذشته و هنوز از ایام هفتم تیر و شهادت شهید مطهری که توسط همین منافقین به خاک و خون کشیده شده است چند وقتی نمیگذرد که اظهارات نایب رئیس مجلس درباره این گروهک تروریستی را میشنویم.
وی با بیان اینکه این مجلس فرزندان حضرت امام و سربازان ولایت هستند، اظهار کرد: در پیامی که حضرت امام خمینی (ره) به منتظری داشت فرمودند "به قدری مطالبی که گفتهاید دیکته شده منافقین بود که فایدهای برای جواب دادن به آنها نمیبینم".
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در همین راستا ادامه داد: امام خمینی(ره) در آن پیام تاکید داشتند در همین دفاعیهای که شما از منافقین داشتید تعداد بسیار محدودی که به دلیل جنگ مسلحانه علیه اسلام و انقلاب محکوم به اعدام شده بودند را رسانهها از دهان و قلم شما شنیدند و دیدیم که چه خدمت ارزندهای به استکبار کردهاید.
نقوی حسینی با بیان اینکه اینها مواضع امام نسبت به حمایت از این گروهک تروریستی بود، گفت: مردم فراموش نمیکنند که در عملیات مرصاد و در 8 سال دفاع مقدس همه منافقین جاسوس دشمن بودند و ستون پنجم صدام بودند.
وی ادامه داد: مستحق نیست امروز نایب رئیس مجلس چنین مواضعی را در قابل این گروهک تروریستی داشته باشد. در شرایط بینالمللی که استکبار جهانی با انتشار آن فایل صوتی کذایی سعی میکنند، بهرهبرداری خود را داشته باشد.
نماینده مردم ورامین در مجلس در پایان اظهار کرد: تقاضا دارم هیئت رئیسه مجلس و نمایندگان موضع قاطع، انقلابی و شفاف اتخاذ کنند.
علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس در پاسخ به صحبتهای نقویحسینی با استناد به ماده 79 آییننامه داخلی مجلس گفت: متاسفانه آقای نقوی حسینی نامه من را مطالعه نکرده و ایشان نیز مغالطه میکند.
وی با بیان اینکه در جنایتکار بودن منافقین هیچ تردیدی نیست، افزود: به طور مثال گروه فرقان که زیرشاخهای از گروه تروریستی منافقین است و اکبر گودرزی رئیس آن دوست نزدیک رجوی بوده است.
نایب رئیس مجلس با تاکید بر اینکه آقای نقوی حسینی دایه دلسوزتر از مادر شده است، گفت: کل حرف بنده در آن نامه این بوده که وقتی سوالی برای اذهان مردم پیدا شده باید مسئولان به جای شعار دادن درباره آن توضیح بدهند.
مطهری تاکید کرد: مسئولان باید با توضیحات خود اعلام کنند که اجرای حکم اعدام در سال 67 شرعی و قانونی بوده و ظلمی به کسی نشده و اگر کسی اعتراض دارد، بررسی میشود و به اینگونه پرونده را مختومه کنند.
وی تصریح کرد: آیا کسی که پدرش را منافقین شهید کردهاند، از آنها دفاع میکند؟ به نظرم بهترین روش برای دفاع از نظام توضیح دادن مناسب است.
وی با بیان اینکه آقای پورمحمدی وزیر دادگستری دراین باره توضیحاتی ارائه کردند، گفت: من نمیفهمم این حساسیت عجیب و غریب برای چیست جز اینکه مقاصد سیاسی پشت آن باشد.
طرح ادغام سازمان حج با سازمان تبلیغات اسلامی اعلام وصول شد
احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
به گفته وی طرح ادغام سازمان حج و زیارت، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی، طرح ادغام سازمان منطقهای آب و فاضلاب روستایی با آب و فاضلاب شهری، طرح ادغام سازمان امور اراضی و منابع طبیعی با محیطزیست و تشکیل وزارت محیطزیست و منابع طبیعی و طرح انتخاب رؤسای بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط جامعه هدف اعلام وصول شد.
این عضو هیئت رئیسه همچنین طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد امام خمینی(ره) و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی در راستای اجرای ماده 141 آییننامه داخلی، طرح شورای عالی استانها درباره الحاق یک بند به ماده 78 قانون انتخاب شهرداران و طرح اصلاح ماده 609 قانون مجازات اسلامی را اعلام وصول کرد.
امیرآبادی همچنین طرح الحاق یک تبصره به ماده 23 قانون شوراهای حل اختلاف و طرح استفساریه رسمیت یافتن جلسات هیئت حل اختلاف استانها موضوع ماده 9 قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور را از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول کرد.
هیئت رئیسه پارلمان از خبرنگاران عذرخواهی کند
الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به ماده 80 آییننامه داخلی مجلس اظهار کرد: نمایندگان متعهد به حفظ حیثیات نمایندگان هستند که اگر رعایت نشود تذکر شفاهی، اخطار در صحن و سپس احضار و توبیخ در هیئت رئیسه لازم است.
وی با اشاره به اتفاقی که روز یکشنبه در راهروی مجلس برای یکی از خبرنگاران پارلمانی افتاد، گفت: خبرنگاران قشر زحمتکشی هستند که اخبار را مخابره میکنند، آنها جمعیتی قدرتمند و در عین حال نجیب هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از هیئت رئیسه مجلس انتظار دارم رسماً از خبرنگاران عذرخواهی کند تا درد آنها مختصری التیام یابد چراکه خبرنگاران قشر مهمی برای افکار عمومی هستند و باید شأن آنها حفظ شود لذا بنده از تک تک آنها عذرخواهی میکنم.
مسعود پزشکیان نایبرئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: موضوع در حال پیگیری است.
دریافتکنندگان حقوقهای نجومی به قوه قضائیه معرفی شوند
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مسئولین اجرایی کشور پیش از پایان جلسه از سوی هیئت رئیسه قرائت شد.
براساس اعلام هیئت رئیسه احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان به اتفاق 22 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به رئیس جمهور خواستار برخورد با دریافتکنندگان حقوقهای نجومی و میلیونی که مدتها قوانین را دور زده و به غارت بیتالمال پرداختهاند و نیز معرفی این افراد به قوه قضائیه شدند.
طرح انتزاع کمیته پارالمپیک از کمیته المپیک با اولویت بررسی میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست بیش از 50 نماینده مجلس برای بررسی خارج از نوبت طرح انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک با 149 رای موافق، 23 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بیانیه 203 نماینده در حمایت از مردم بحرین
بیانیه 203 نماینده مجلس در حمایت از مردم بحرین پیش از پایان جلسه علنی مجلس قرائت شد که متن آن بدین شرح است:
«مردم مسلمان و مظلوم بحرین سالهاست تحت ستم و اقدامات خصمانه،کینهتوزانه و ضدبشری رژیم آل خلیفه قرار گرفتهاند و با سلاح صبر و همت والا در حالی به مقابله و مبارزه با این حکام جور و ظالم پرداختهاند که سازمانهای بینالمللی در شعاع زر و زور و تزویر در برابر چنین پرونده سیاه و تاریک در سکوت مرگبار فرو افتادهاند و بدون هیچ حرکتی در برابر این ستمها به نظاره نشستهاند.
اقدام نابخردانه دولتمردان بحرین علیه فقیه مجاهد و عالم فرزانه، حضرت آیتالله شیخ عیسی قاسم، علاوه بر نقض حقوق بشر و شهروندی، نقض حقوق شیعیان در داشتن آزادی دین از طریق اقدام علیه چهره سرشناس و رهبر دینی آنهاست.
تردیدی نیست که این عمل غیرانسانی موجب شعلهور شدن انقلاب اسلامی بحرین و شکلگیری قیامی ویرانگر علیه رژیم وابسته و حاکم بر این کشور خواهد بود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تعرض حاکمان بحرین به این عالم برجسته و تضییع حقوق شهروندی و صدها جنایت دیگر ازجمله به زندان کشاندن کودکان و زنان و دستگیری رهبران سیاسی و دینی که نشانه بلاهت آن رژیم است، محکوم نموده و این موضوع را رسوایی بزرگ و تاریخی برای جوامع بینالمللی و مدعیان حقوق بشر کشورهای آمریکا، عربستان سعودی و رژیم آل خلیفه میدانند».
پایان جلسه علنی امروز مجلس
مسعود پزشکیان زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را به صدا درآورد و اعلام کرد که نشست علنی بعدی مجلس ساعت 8 صبح فردا (چهارشنبه) برگزار میشود.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اجتماعیفرهنگیسیاسیاقتصادی
برچسبها: مجلس ، حواشی ، جلسه علنی ، ربیعی ، شستا